Reisvoorwaarden

Reissom

Alle op deze website vermelde reissommen zijn per persoon. Kijk bij de uitgebreide reisbeschrijving voor de meest recente informatie. Niet bij de reissom inbegrepen zijn (tenzij uitdrukkelijk vermeld): 
reis- en annuleringsverzekering, visumkosten, optionele entreegelden, optionele maaltijden, reserveringskosten en uitgaven van persoonlijke aard. Meer informatie vindt u in de uitgebreide reisbeschrijving. 
 
Op tijd boeken
Teneinde teleurstellingen te voorkomen, verzoeken we u met klem om tijdig te boeken. De tickets zijn op aanvraag en de kans bestaat dat er geen plaats meer is, of alleen in een duurdere klasse. Bij boekingen binnen 3 maanden vóór vertrek kunnen wij daarom de vermelde prijzen niet garanderen.
 
BTW-voorbehoud
Indien tijdens de periode tussen boeking en verzending factuur, de toegepaste BTW-voorschriften in binnen- of buitenland worden gewijzigd, zijn wij genoodzaakt de reissommen evenredig aan te passen. 
 
Boeking en aanbetaling
U kunt als volgt een reis boeken:
• door het boekingsformulier online in te vullen;
• door het boekingformulier uit te printen en per post te verzenden;
Na boeking ontvangt u van ons een factuur/boekingsbevestiging, waarop o.a. staat aangegeven hoe en wanneer u dient te betalen.
Wij hanteren een vaste aanbetaling van 15% van de reissom per persoon, tenzij de vluchtkosten direct voldaan moeten worden.
Voor reizen binnen Europa worden geen reserveringskosten berekend; voor reizen buiten Europa bedragen de reserveringskosten € 20,- per factuur.
Degene die boekt is zowel voor zichzelf aansprakelijk als voor alle deelnemers, die hij/zij aanmeldt. Deze persoon dient 18 jaar of ouder te zijn. 
 
Garantieregelingen
 
Alleengaande boeking groepsreis
Boekt u als alleengaande in een groepsreis, dan geldt een eenpersoonstoeslag, die vermeld wordt bij de reis. Uitgangspunt is dat u boekt voor een eigen accommodatie.
Wanneer u voorkeur geeft aan boeking op indeling, waarbij u de kamer deelt met één andere deelnemer van gelijke sexe, kunt u dit bij boeking aangeven. Indien wij een andere deelnemer hebben die ook op indeling wenst te boeken, geldt de eenpersoonstoeslag niet. 
 
Verlenging van de reis
Vaak is het mogelijk om bij een groepsrondreis eerder heen of later terug te vliegen. Om dit tijdig te kunnen regelen, verzoeken wij u dit bij boeking op te geven. 
 
Uitgebreide reisbeschrijving
De uitgebreide reisbeschrijving maakt deel uit van de reisovereenkomst.
 
Niet doorgaan van de reis
Wanneer minder dan het minimum vereiste aantal deelnemers voor een reis geboekt hebben, behouden wij ons het recht voor de reis te annuleren. Wij berichten u dit uiterlijk een maand vóór vertrek, waarna we u direct de betaalde reissom restitueren. 
 
Annuleringsvoorwaarden van Kaipara Reizen
Annulering van de reisovereenkomst door de reiziger dient schriftelijk te geschieden. Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd: 
• tot 56 dagen voor vertrek: de geldende minimumaanbetaling;
• van 56 tot en met 29 dagen voor vertrek: 50% van de reissom;
• van 28 tot en met 15 dagen voor vertrek: 75% van de reissom;
• van 14 tot en met 8 dagen voor vertrek: 90% van de reissom;
• van 7 dagen voor vertrek tot en met de dag van vertrek: 100% van de reissom.